Apbalvoti konkursa “Sējējs 2016” laureāti

Piektdien, 14. oktobrī, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) aulā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs sveica konkursa “Sējējs 2016” laureātus un vecināšanas balvu saņēmējus – lauksaimniekus, tostarp arī jaunos zemniekus, lauku uzņēmējus un mazpulcēnus.

Šogad laureātu nosaukumus, diplomus un balvas piešķīra septiņās konkursa nomināciju grupās. Laureāta nosaukums konkursa grupā “Gada lauku saimniecība” tika piešķirts Kuldīgas novada zemnieku saimniecībai “Ezergaļi” un tās saimniekiem Dzintaram un Ivetai Erdmaņiem. Konkursa grupā “Gada uzņēmums pārtikas ražošanā” par labāko atzīta Bauskas novada SIA “Jaunkrasts”, tās vadītājs Gints Druseiks.

Konkursa grupā “Ģimene lauku sētā” šogad laureāta titulu ieguva Rēzeknes novada zemnieku saimniecība “Lukstiņmājas”, kurā saimnieko Ķipuru ģimene. Par veiksmīgāko jauno zemnieku atzīts Kocēnu novada zemnieku saimniecības “Zilūži” īpašnieks Jānis Grasbergs, bet laureāta nosaukumu nominācijā “Lauksaimniecības kooperatīvs” ieguva Durbes novada LPKS “Durbes grauds”, tās vadītājs Sandris Bēča.

Šogad vērtēja arī pretendentus nominācijā “Rītdienas Sējējs – mazpulka dalībnieks”. Par laureātu šajā nominācijā kļuva Priekules novada 114. Krotes mazpulka dalībnieks Kristaps Norenbergs. Savukārt par laureāti nominācijā “Zinātne lauku attīstībai” atzīta Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) viceprezidente, LZA akadēmiķe, LLU profesore, dr. hab. oec. Baiba Rivža par zinātnisko darbu un pētniecisko projektu kopumu lauku attīstībai (2015.-2016. gadā). Veicināšanas balvas un diplomus kopumā saņēma 13 konkursa dalībnieki visās konkursa grupās.

Balva „Par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā” šogad piešķirta ilggadējai SIA “Lāčplēša piens” galvenajai zootehniķei Maldai Poikānei, kura ar savu profesionālo darbu sekmējusi lopkopības nozares ražošanas uzlabošanu un organizējusi augkopības nozares ražošanu lopkopības vajadzībām, līdz ar to savu mūžu veltījusi Latvijas lauksaimniecības attīstībai.

Konkursa „Sējējs” apbalvojumu pasniegšana kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem lauksaimnieku pasākumiem, bet laureāta nosaukums „Sējējs” – par priekšzīmīga darba apliecinājuma zīmi.

Vairāk informācija par konkursu un tā dalībniekiem pieejama Zemkopības ministrijas mājaslapas sadaļā „Sējējs”, kā arī mājaslapā www.sejejs.lv.

Informāciju sagatavoja

Viktorija Kalniņa

sabiedrisko attiecību speciāliste

tālrunis: +371 67027622

viktorija.kalnina@zm.gov.lv