Sabiedriskā apspriešana

  • Joma:
    Pārtika
  • Kategorija:
    Apmeklētāju viedoklis
  • Teritorija:
  • Publikācijas datums:
    17.02.2014
  • Atbildīgais:
    Rūta Rudzīte

Vai benzo(a)pirēna daudzums kūpinātā gaļas produkcijā ietekmē jūs kā patērētāja izvēli?

Aptauja beidzās 17.03.2014

Pēdējais komentārs

Saņemto komentāru skaits: 1
Edgars Butāns [18.02.2014 17:02]
Protams, ka ietekmē. Tā saucamais benzopirēns ir viens no rādītājiem, kas pasaka, ka gaļas produkcija ir "īsta", respektīvi, gatavota, izmantojot tradicionālo kūpināšanas metodi (alkšņa malku, dūmus). 9 no 10 ražotājiem produkcijas gatavošanā izmanto elektrību, mākslīgos aromatizatorus, šķīduma šķirces svara palielināšanai utt. Realitātē zem nosaukuma ''mājas kūpinājumi'' un līdzīgiem nosaukumiem tiek palikti visi mākslīgi gatavotie ražojumi, kas, manuprāt, ir daudz ļaunprātīgāka pieeja, nekā mākslīgi saceltā ažiotāža par gadsimtiem ilgi piekoptām tradicionālajām gaļas pagatavošanas metodēm. Mans ierosinājums būtu izveidot kvalitātes zīmi (ZM akceptētu) tiem izstrādājumiem, kuri patiesi tiek gatavoti pēc tradicionālajām metodēm (kūpināti malkas dūmos). Kā viens no pārbaudes kritērijiem produktu kvalitātei būtu tieši benzopirēna esamība produkcijā.