Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Valdība otrdien, 2. jūlijā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus trakumsērgas profilakses un apkarošanas kārtībā, lai Latvija saglabātu Pasaules Dzīvnieku veselības organizācijas atzīto no trakumsērgas brīvas valsts statusu. 

Grozījumi paredz, ka Lauksaimniecības datu centrs (LDC) izstrādās viedierīču mobilo lietotni praktizējošajiem veterinārārstiem informācijas reģistrēšanai datubāzē par veikto vakcināciju pret trakumsērgu mājas (istabas) dzīvniekiem, jo no 2020. gada 1. februāra praktizējošajiem veterinārārstam būs jāveic trakumsērgas vakcinācijas un nepieciešamās revakcinācijas datumu reģistrēšana LDC datu bāzē. 

Veikti arī precizējumi, lai, uzkrājot informāciju par veiktajiem ierakstiem mājas (istabas) dzīvnieku dokumentos, tiktu nodrošināta fizisko personu datu aizsardzība. 

Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 23. februāra noteikumos Nr. 178 “Trakumsērgas profilakses un apkarošanas kārtība”” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”
______________________________
Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv