Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Zemkopības ministrija (ZM) aicina pieteikt zivsaimniecības nozares uzņēmumus un to pārstāvjus gada balvai zivsaimniecībā “Lielais loms 2019”. Balvas mērķis ir veicināt zivsaimniecības nozares attīstību un nozīmīgumu sabiedrībā. Izvirzīt pretendentus konkursam aicināti ne tikai paši zivsaimniecības nozares uzņēmumi, bet arī nevalstiskās organizācijas, zinātniskās institūcijas un pašvaldības.

Pretendenti gada balvai “Lielais loms 2019” tiks vērtēti nominācijās – “Gada uzņēmums jūras zvejniecībā”, “Gada uzņēmums jūras piekrastes un iekšējo ūdeņu zvejniecībā”, “Gada uzņēmums akvakultūrā”, “Gada uzņēmums zivju apstrādē”, “Jauns un daudzsološs nozarē” un “Ieguldījums zivsaimniecības un ūdeņu apsaimniekošanas popularizēšanā”. Pieteikumi dalībai šajās nominācijās jāiesniedz SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” konsultāciju birojos, Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs vai LAD Centrālajā aparātā Klientu apkalpošanas daļā, Rīgā, Republikas laukumā 2 līdz 2019. gada 31. maijam.

Ministrs Kaspars Gerhards: “Latvijai ir svarīgs ikviens cilvēks, kas iegulda savu darbu un laiku Latvijas ūdeņu un tās zivju resursu ilgtspējīgā izmantošanā. Šo cilvēku darbs un sasniegtie rezultāti ir nozīmīgi ne tikai viņiem pašiem, bet arī  mums – nozarei un valstij kopumā. Ar balvu “Lielais loms” mēs ne tikai atbalstām nozīmīgu tautsaimniecības nozari un tajā strādājošos, bet arī uzturam kultūrvēsturiskās tradīcijas un vērtības. Turklāt ar šo balvu mēs uzskatāmi parādām gan mazu, gan lielu uzņēmēju zināšanas un profesionalitāti, kā arī sasniegtos rezultātus, izceļot pozitīvos piemērus. Jāuzsver arī tas, ka šo prasmīgo nozares speciālistu radītie zivju produkti tiek augstu vērtēti ne tikai pašmāju iedzīvotāju vidū, bet tie arī nes Latvijas vārdu pasaulē.”

Tāpat arī šogad tiks pasniegta balva nominācijā “Par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā”, kas tiek piešķirta personai par ilgstošu un nozīmīgu ieguldījumu zivsaimniecības nozares attīstībā. Pretendentus šai balvai var izvirzīt ar zivsaimniecības nozari saistītās nevalstiskās organizācijas, zinātniskās institūcijas un pašvaldības. Lai pieteiktu pretendentus balvai nominācijā “Par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā”, līdz 2019. gada 31. maijam jāiesniedz pieteikums ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā, Rīgā, Republikas laukumā 2, 2302. telpā (tālr. 67878705), e-pasta adrese: kaspars.funts@zm.gov.lv.

Katrā nominācijā pretendentu vērtēšanas komisija noteiks vienu laureātu, kurš saņems balvu “Lielais loms 2019”, ZM diplomu un naudas balvu. Tāpat vērtēšanas komisija varēs lemt arī par veicināšanas balvu saņēmējiem. Plānots, ka laureātu godināšanas pasākums notiks 2019. gada nogalē.

Iepazīties ar gada balvas zivsaimniecībā “Lielais loms 2019” nolikumu, vērtēšanas kritērijiem, pieteikuma veidlapām un iesniedzamo informāciju var Gada balvas “Lielais loms” tīmekļvietnē www.lielaisloms.lv.
______________________________
Informāciju sagatavoja:

Dagnija Muceniece

Nodaļas vadītāja
Dagnija.Muceniece [at] zm.gov.lv