Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Ceturtdien, 31. oktobrī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards un ZM eksperti Tartu (Igaunijā) tiksies ar Baltijas valstu un Polijas lauksaimniecības ministriem - Igaunijas lauku lietu ministru Martu Jarviku (Mart Jarvik), Lietuvas zemkopības ministru Andrjusu Palioni (Andrius Palionis), Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministru Janu Krištofu Ardanovski (Jan Krzysztof Ardanowski) un atbildīgajām amatpersonām.

Tikšanās laikā Baltijas valstu un Polijas lauksaimniecības ministri pārrunās aktuālus klimata un vides jautājumus Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformas kontekstā, lai vienotos par kopīgu nostāju turpmākajās KLP sarunās.

“Latvija līdz šim ir saņēmusi viszemākos tiešos maksājumus. Mēs turpinām cīņu par taisnīgiem tiešmaksājumiem ar lielu sparu, tajā skaitā rodot kopīgu nostāju ar mūsu kaimiņvalstīm – Lietuvu un Igauniju. Turklāt arī jautājumos par klimata mērķiem būsim nelokāmi – Eiropas Savienības klimata prasībām jābūt atbilstošām Kopējās lauksaimniecības politikas finansējumam,” uzsver ministrs Kaspars Gerhards.

Ministru un ekspertu diskusiju lokā būs arī līdzšinējā pieredze, izskaužot pārtikas viltojumus. 

Tikšanās gaitā plānots arī Igaunijas gadskārtējās lauksaimniecības izstāde apmeklējums, kas nedēļas nogalē norisinās Tartu.
_________________________________
Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv