Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi grozījumus Sēklu un šķirņu aprites likumā, ko otrdien, 30. aprīlī, akceptējusi valdība.

Likumprojektā, ņemot vērā nozaru administratīvo pārkāpumu kodifikācijas sistēmas ieviešanu, noteikta administratīvā atbildība par sēklu tirdzniecības prasību pārkāpšanu.

Tāpat likumprojektā precizētas Valsts augu aizsardzības dienesta funkcijas, sēklaudzētāju reģistrācijas kārtība un svītrošana no Sēklaudzētāju un sēklu tirgotāju reģistra, kā arī normas, saistītas ar kataloga un šķirņu saraksta veidošanu.

Likumprojekts paredz, ka personu varēs svītrot no Sēklaudzētāju un sēklu tirgotāju reģistra arī tad, ja juridiskā persona ir izslēgta no Komercreģistra vai fiziskā persona ir mirusi. Tāpat svītrot varēs arī, ja persona divu gadu laikā pēc pēdējā iesnieguma saņemšanas dienas nav iesniegusi iesniegumu sēklu sertifikācijai. Šajā situācijā personu varēs svītrot no reģistra bez iepriekšēja brīdinājuma.

Likumprojekts attiecas uz sēklaudzētājiem, sēklu sagatavotājiem, saiņotājiem un tirgotājiem, kā arī personām, kuras audzē un tirgo šķirnes pavairošanas materiālu.

Likumprojekts “Grozījumi Sēklu un šķirņu aprites likumā” stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas Saeimā un publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Foto: pixabay.com 

______________________________

Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv