Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Otrdien, 14. maijā, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards piedalīsies ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Briselē, kurā dalībvalstis turpinās debatēt par šobrīd aktuālāko jautājumu – ES Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) nākotni pēc 2020. gada.

Ministrs Kaspars Gerhards: “Latvija neatbalsta tik ievērojamu ES KLP budžeta samazinājumu, kā to piedāvā Eiropas Komisija. Mums ir svarīgi, lai pēc 2020. gada būtu saglabāta mērķtiecīga, efektīva un spēcīga KLP, kas visiem ES lauksaimniekiem nodrošinātu taisnīgus un vienlīdzīgus atbalsta pasākumus un konkurētspējas nosacījumus, tajā skaitā taisnīgus tiešos maksājumus, nākamajā periodā Latvijai nodrošinot ES vidējo tiešmaksājumu līmeni. Mēs arī iebilstam pret finansējuma samazināšanu lauku attīstībai Latvijā – finansējums lauksaimniecībai 2021.-2027. gada periodā ir jāsaglabā vismaz pašreizējā perioda apmērā.”

Zemkopības ministrs norāda, ka nākamajā periodā KLP īstenošanai ir jābūt vienkāršākai un efektīvākai, turklāt nesamazinot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzfinansējumu no 85 līdz 70%, kā to ir iecerējusi Eiropas Komisija.
_____________________________
Informāciju sagatavoja:

Dagnija Muceniece

Nodaļas vadītāja
Dagnija.Muceniece [at] zm.gov.lv