Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Piektdien, 1. februārī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards dosies reģionālajā vizītē uz Krustpils novadu un Jēkabpili, lai apmeklētu vietējos uzņēmumus. Vizītes mērķis ir rosināt diskusiju ar vietējiem uzņēmējiem par zemkopības nozares aktualitātēm.

Ministrs Kaspars Gerhards norāda, ka ministrijai ir svarīgi strādāt sadarbībā ar nozari, veidojot dialogu ne tikai ar lielākajiem nozares pārstāvjiem un spēlētājiem, bet arī mazāku saimniecību uzņēmējiem. Ministrs K. Gerhards uzsver: “Lai valsts varētu arvien veicināt iekļaujošas atbalsta sistēmas pilnveidošanu nozarē strādājošajiem, ir nozīmīgi izprast un sekot līdzi reālajai situācijai. Un to iespējams paveikt tikai tad, ja tiek veidota cieša sadarbība ar nozares pārstāvjiem – gan lielajiem spēlētājiem, gan arī mazāku saimniecību īpašniekiem. Turklāt ne mazāk svarīgi ir nozarei aktuālus jautājumus risināt sadarbībā ar vietējām pašvaldībām, kas var sniegt būtisku ieguldījumu vietējo uzņēmumu attīstības veicināšanai.”

Reģionālās vizītes ietvaros plānots LPKS ''LATRAPS'' Jēkabpils struktūrvienības apmeklējums, kuras mērķis ir apskatīt jaunuzcelto graudu pieņemšanas un pirmapstrādes kompleksu, kā arī iepazīties ar uzņēmuma darbību. Pēcāk plānots apmeklēt arī vienu no lielākajām dārzeņu audzētavām Latvijā - ''Rītausma'', Salas novadā, kur īpašniece Lāsma Bekina iepazīstinās ministrijas un pašvaldības pārstāvjus ar uzņēmuma darbību un ražošanas procesiem. 
__________________________
Informāciju sagatavoja:
Santa Vaļuma,
Ministra padomniece,
Tālrunis +371 20222000 
E-pasts: Santa.Valuma@zm.gov.lv
Tīmekļvietne: www.zm.gov.lv