Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards 22. februārī dosies divu dienu darba vizītē uz Parīzi (Francija), kur tiksies ar Francijas lauksaimniecības un pārtikas ministru Didjē Gijomu, kā arī apmeklēs starptautisko lauksaimniecības izstādi “Salon international de l’agriculture 2019- SIA” (Izstāde SIA). Francijas Izstāde SIA notiks jau 56. reizi un tajā piedalīsies vairāk nekā tūkstotis uzņēmumu no 22 valstīm.

Vizītes laikā zemkopības ministrs tiksies ar Francijas lauksaimniecības un pārtikas ministru Didjē Gijomu (Didier Guillaume), lai Francijai kā vienai no lielākajām ES dalībvalstīm uzsvērtu Latvijas nostāju par ES Kopējās lauksaimniecības politikas finansējumu lauku attīstībai un taisnīgiem tiešmaksājumiem lauksaimniekiem nākamajā ES plānošanas periodā no 2021. līdz 2027. gadam.

Francijas lauksaimniecības un pārtikas ministrs Didjē Gijoms iepazīstinās ministru Kasparu Gerhardu ar ES vienoto kandidāti FAO (ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas) ģenerāldirektora amatam Katrīnu Žeslēnu Lanēli (Catherine Geslain-Lanéelle). ES sagaida nākotnē FAO kursa maiņu ar mērķi aktualizēt sadarbību ar ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizāciju.

Zemkopības ministrs piedalīsies ministru forumā, kura tēma ir “Kādas ir perspektīvas jaunajai paaudzei laukos?” Jautājums ir svarīgs gan Latvijai, gan ES kopumā, kā arī tas ir cieši saistīts ar ES Kopējās lauksaimniecības politikas finansējuma mērķtiecīgu izmantošanu.

Noslēgumā zemkopības ministrs kopā ar Francijas lauksaimniecības un pārtikas ministru apmeklēs Starptautisko izstādi un iepazīsies ar Francijas dzīvnieku un augkopības produktiem.
_____________________________

Informāciju sagatavoja: Santa Vaļuma,
zemkopības ministra padomniece
Tālrunis: +371 20222000
E-pasts: Santa.Valuma@zm.gov.lv