PVD rekomendācijas pārtikas tirgotājiem un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem

Ņemot vērā koronavīrusa izraisītās slimības Covid–19 straujo izplatīšanos Eiropā, kā arī 2020. gada 12. martā izsludināto ārkārtas situāciju Latvijā, aicinām pārtikas apritē iesaistītos uzņēmumus ievērot sekojošus piesardzības pasākumus:
 
  • izvērtējot riskus, iespēju robežās, veikala pašapkalpošanās zonā izvairīties no nefasētas pārtikas produktu tirdzniecības (izņemot produktus, kas pirms lietošanas uzturā tiek mazgāti un/ vai termiski apstrādāti, piemēram, augļi un dārzeņi);
  • pastiprināti tīrīt un dezinficēt iepirkumu ratu un grozu rokturus (sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem – galdu virsmas);
  • izvērtēt iespējas nodrošināt apmeklētājiem roku dezinfekciju pirms iepirkšanās.
 
Atbildīga uzņēmuma rīcība var palīdzēt pasargāt Latvijas iedzīvotājus no saslimšanas! 
 
Patlaban nav informācijas un pierādījumu, ka Covid-19 tiktu pārnests ar pārtiku, radot risku cilvēka veselībai, tomēr šobrīd aicinām īpaši atbildīgi izturēties ne vien pret tīrīšanu un dezinfekciju, bet arī pret personīgo higiēnu.
 
Visa informācija par Covid-19 pieejama Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā.
  • Publicēts:
    13.03.2020