Informācija plašsaziņas līdzekļiem

16. septembrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar zemkopības ministru Kasparu Gerhardu, lai pārrunātu aktualitātes meža nozarē un lauksaimniecībā.

Tikšanās laikā Egils Levits interesējās par sociālpolitisko situāciju lauksaimniecībā – par valsts atbalstu mazajiem lauksaimniekiem un ražotājiem, par lauksaimniecības eksporta līmeni un bioloģiskās produkcijas īpatsvaru ražošanā, par valsts atbalstu lauksaimniekiem apdrošināšanas iegādē un kopumā par nozares attīstību – sekmēm un būtiskākajiem izaicinājumiem.

Abas puses pārrunāja arī Eiropas Komisijas lauksaimniecības politiku. E. Levits atzinīgi novērtēja Polijas kandidātu Eiropas Komisijas lauksaimniecības komisāra amatam Janušu Vojcehovski, paužot cerību, ka zemkopības politika Eiropas Savienības dalībvalstu vidū kļūs līdzsvarotāka.

Tāpat Valsts prezidents ar zemkopības ministru pārrunāja Latvijas meža nozares aktualitātes, interesējoties par mežsaimniecības un meža zinātnes attīstību. K. Gerhards apstiprināja, ka meža zinātne šobrīd Latvijā ir augsti attīstīta ne tikai nacionālā, bet arī starptautiskā līmenī, taču, lai izglītība un zinātne gan mežsaimniecībā, gan lauksaimniecībā turpinātu sekmīgu augšupeju, jādomā, kā šīs nozares padarīt pievilcīgākas jauniešu vidū.

Justīne Deičmane 
Mediju centra vadītāja 
Valsts prezidenta kanceleja 
  
justine.deicmane@president.lv 
+371 67092123 
+371 26186068 
www.president.lv