Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Valdība otrdien, 24. augustā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos par dzīvnieku ārstnieciskās barības aprites kārtību un prasībām diētiskajai barībai, lai vienkāršotu diētiskās barības izplatīšanu. 

Līdz šim Eiropas Savienībā diētiskās barības aprites kārtību un prasības noteica vairākas direktīvas, kurās EK bieži veica grozījumus, tādējādi radot papildu slogu visām dalībvalstīm, kurām bija jāveic grozījumi nacionālajos normatīvajos aktos. 

Lai vienkāršotu diētiskās barības lietošanu, izplatīšanu un noteiktu vienādu prasību ieviešanu visās dalībvalstīs diētiskās barībai, EK ir pieņēmusi regulu (Komisijas 2020. gada 4. marta Regulas (ES) 2020/354), kas turpmāk atvieglos darbu ar dzīvnieku diētisko barību saistītajiem uzņēmējiem, un šīs izmaiņas tiek iekļautas MK veiktajos noteikumu grozījumos. 

Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 24. augusta noteikumos Nr. 799 “Noteikumi par dzīvnieku ārstnieciskās barības aprites kārtību un prasībām diētiskajai barībai”” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”


Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv