Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Trešdien, 16. oktobrī, “Pasaules Universitāšu reitings 2020” (THE World University Rankings 2020) publicē pasaules universitāšu izvērtējumu Inženierzinātņu un IT studiju virzienā. 

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Inženierzinātņu un IT studiju virziens pirmo reizi šajā vērtējumā ir ieņēmis augsto 800+ vietu starp aptuveni 1400 universitātēm no 92 pasaules valstīm. 

LLU ir mērķtiecīgi strādājusi, lai attīstītu starptautiskā līmenī katru no studiju virzieniem, tostarp, Inženierzinātņu un IT studiju virzienu, kas ietverts arī jaunajā LLU nosaukumā angļu valodā - Latvia University of Life Sciences and Technologies.

Times Higher Education reitingā vērtē pētniecībā aktīvas universitātes no visas pasaules, izmantojot vairākus kritērijus piecos darbības virzienos: studijas (studiju vide, absolventu skaits, akadēmiskā personāla skaits, studiju reputācija, iestādes ienākumi uz akadēmisko personālu, studentu un akadēmiskā personāla proporcija), zinātne (publikāciju skaits, pētniecības ienākumi, pētniecības reputācija), citējamība (zinātnes ietekme), starptautiskais profils (ārvalstu mācībspēku procentuālais daudzums, ārvalstu līdzautoru skaits publikācijās, starptautisko studentu procentuālais daudzums) un sadarbība ar uzņēmējiem (ieņēmumi no sadarbības ar uzņēmumiem uz akadēmisko personālu). Ar kritēriju palīdzību mēra universitāšu sasniegumus, un reitingā ir iekļautas tikai pasaulē labākās universitātes. 

Jau iepriekš ziņots, ka septembrī publicētajā jaunākajā Times Higher Education Pasaules universitāšu reitingā 2020 nosauktas trīs universitātes no Latvijas, tostarp LLU, kas prestižajā reitingā iekļuvusi pirmo reizi. Vērtējot augstskolu kopumā, LLU un Rīgas Tehniskā universitāte ierindojusies grupā 1001+, savukārt, Latvijas Universitāte ieņem pozīciju starp labākajām 801 – 1000 augstskolām. “Pasaules Universitāšu reitings 2020” patlaban ir plašākais pasaules universitāšu reitings.
_____________________________
Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv