Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Valdība trešdien, 24. martā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus pārtikas kvalitātes shēmu, to ieviešanas, darbības un uzraudzības prasībās, nosakot stingrākas prasības Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas vistas gaļai nosakot prasības jaunam produktu veidam - zivju konserviem (makrelēm) savā sulā. 

Ņemot vērā sabiedrības veselības nodrošināšanu, noteikumos ir iekļauta prasība Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā iekļautos putnus audzēt bez antibiotikām. 

Ar grozījumiem arī noteikti kvalitātes rādītāji zivju konserviem – makrelēm savā sulā, tostarp nenosakot apakšējo robežu vārāmā sāls procentuālajam daudzumam produktā, lai neierobežotu ražotāju iespējas samazināt sāls procentuālo saturu, ja vien tas neapdraud pārtikas produkta drošumu, un dotu iespēju patērētājiem iegādāties produktu ar samazinātu sāls saturu. 

Noteikumos arī veikti redakcionāli precizējumi, saskaņojot noteikumus ar ES tieši piemērojamajos aktos lietoto terminoloģiju. 

MK noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumos Nr. 461 “Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība”” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. 

___________________________
Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv