Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Valdība ceturtdien, 7. janvārī, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos noteikumus par prasībām veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta izsniegšanai.

Veterinārmedicīnas likuma grozījumi, kas stājās spēkā 2020. gada 31. decembrī, pilnvaro Latvijas Veterinārārstu biedrību izveidot komisiju, kura lemj par veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta izsniegšanu, apturēšanu, atjaunošanu, anulēšanu un derīguma termiņa pagarināšanu. Savukārt Ministru kabinetam jānosaka šīs sertifikācijas komisijas sastāvs un darbības kārtība. 

Pamatojoties uz iepriekš minētajiem Veterinārmedicīnas likuma grozījumiem, ir sagatavotas prasības veterinārmedicīniskās prakses sertificēšanai, aktualizējot nosacījumus un kārtību sertifikāta izsniegšanai, pagarināšanai, apturēšanai, anulēšanai un atjaunošanai, praktizējošu veterinārārstu profesionālajai kvalifikācijai un sertificēto personu reģistrācijai un kvalifikācijas pārbaudei. Tāpat arī, pamatojoties uz pilnvarojumu, noteikts sertifikācijas komisijas sastāvs un darbības kārtība. 

MK noteikumi “Prasības veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta izsniegšanai” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”

____________________________
Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv