Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Zemkopības ministrijas (ZM) konkursa lauksaimniekiem, pārtikas ražotājiem un lauku uzņēmējiem “Sējējs 2022” komisijas uzsākušas konkursa pretendentu vērtēšanu. Šogad konkursam desmit nominācijās kopumā ir pieteikti 67 pretendenti un konkurss noris jau 29. reizi.

Katras nominācijas pretendentus vērtē komisijas, kurās strādā attiecīgās jomas eksperti no lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstiskajām organizācijām, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Pārtikas un veterinārā dienesta, Lauku atbalsta dienesta, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas, Zemkopības ministrijas u.c. institūcijām un organizācijām.

Dalībniekus konkursā “Sējējs 2022” vērtē nominācijās “Gada lauku saimniecība”, “Gada uzņēmums pārtikas ražošanā”, “Ģimene lauku sētā”, “Jaunais veiksmīgais zemnieks”, “Gada veiksmīgākā kopdarbība”, “Bioloģiskā lauku saimniecība”, “Gada LEADER projekts vietējā rīcības grupā”, “Rītdienas sējējs – mazpulka dalībnieks” un “Zinātne praksē un inovācijas”, kā arī tiks pasniegta īpašā balva par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā.

Pretendentu pieteikšana ikgadējam konkursam “Sējējs 2022” noslēdzās 20. maijā. Pretendentu vērtēšana notiks līdz 22. jūlijam.

Konkursa laureāti saņems Gada balvu “Sējējs” (bronzas statuja), diplomu un naudas balvu, tiks apbalvoti arī veicināšanas balvu saņēmēji. Konkursa dalībniekus godinās konkursa noslēguma pasākumā 2022. gada rudenī.

Plašāka informācija par konkursu “Sējējs” un iepriekšējo gadu laureātiem pieejama tīmekļvietnē www.sejejs.lv.



Informāciju sagatavoja:

Dagnija Muceniece

Nodaļas vadītāja
Dagnija.Muceniece [at] zm.gov.lv