Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Plašsaziņas līdzekļu žurnālisti aicināti piedalīties preses konferencē, kurā tiks sniegta informācija par lauksaimniekiem piešķirtā finansējuma izlietojumu atbalsta pasākumiem Covid-19 negatīvās ietekmes mazināšanai un ekonomikas atveseļošanai. 

Tiešsaistes preses konference notiks 16. decembrī, trešdien, plkst. 11.00, ZOOM platformā. 

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, Lauku atbalsta dienesta direktors Ģirts Krūmiņš, lauksaimnieku organizāciju pārstāvji informēs par pašreizējo situāciju nozarē: kā izlietots lauksaimniekiem piešķirtais atbalsts Covid-19 negatīvās ietekmes mazināšanai un vai tas ļāvis stiprināt un veiksmīgi turpināt ekonomiskās aktivitātes. Atbalsts lauksaimniekiem pašlaik ir īpaši nozīmīgs, lai iedzīvotāji ikdienā tiktu nodrošināti ar augstvērtīgu vietējo pārtiku un nozare arī turpmāk pilnvērtīgi attīstītos un spētu saražot gan lauksaimniecības, gan pārtikas preces vietējam patēriņam un eksporta tirgum, un nekādi nemazinātos Latvijas lauku apdzīvotība. 

Preses konference tiešsaistē būs skatāma arī Zemkopības ministrijas “Facebook” kontā. 

Lūgums informēt par dalību preses konferencē līdz 15. decembra, otrdienas, plkst. 12.00, e-pasts: Ruta.Rudzite@zm.gov.lv, vai zvanot pa tālruni +371 67027498
_____________________________
Informāciju sagatavoja: 

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv