Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Zemkopības ministrija šī gada 31. janvārī īstenos izbraukuma pasākumu interesentiem un masu mediju pārstāvjiem meža apsaimniekošanas procesu izzināšanai, informējot par šobrīd spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, kā arī par plānoto grozījumu mērķiem ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas politikas nodrošināšanā. Uz pasākumu aicināti atklātās vēstules autori, kā arī masu mediju pārstāvji, lai ikviena iesaistītā puse saņemtu pilnvērtīgu informāciju un skaidrojumu par normatīvo aktu šā brīža regulējumu, kā arī plānotajām izmaiņām, t.sk. par ieguvumiem, ko ilgtermiņā gūs Latvijas sabiedrība, vide un valsts tautsaimniecība kopumā.

Jau iepriekš Zemkopības ministrijas pārstāvji, atsaucoties uz vairāku sabiedrībā zināmu cilvēku atbalstītu atklāto vēstuli, secināja, ka ir nepieciešams sniegt pilnvērtīgu un vispusīgu ieskatu meža apsaimniekošanas procesos, skaidrojot gan zinātnieku viedokli un secinājumus, gan arī meža politikas veidošanas mērķus. Informācijas sniegšana no ministrijas un meža zinātnieku puses nepieciešama, lai ikviens cilvēks varētu savu viedokli veidot, pamatojoties uz pilnvērtīgu iegūto informāciju.

Zemkopības ministra Kaspara Gerharda biroja vadītājs Jānis Eglīts: “Uzskatu, ka individuālā pieeja un klātienes komunikācija – jautājumi, atbildes un viedokļu apmaiņa, lai rastu kopīgu risinājumu un redzējumu, ir ļoti būtiska un patiesi vērtīga. Tādēļ arī esam organizējuši šo pasākumu diskusijā iesaistītajām pusēm, lai klātienē varētu izstāstīt, skaidrot valsts un Eiropas Savienības līmeņa mērķus, kurus ilgtermiņā ar šiem grozījumiem plānots sasniegt. Es ceru, ka vēstules dalībnieki izvēlēsies uzklausīt mūs un piedalīties šajā diskusijā, lai mēs kopā varētu rast risinājumus un veidot darbu plānu, kas veicinās Latvijas vides kvalitātes saglabāšanu un valsts meža izaugsmi.”

Ministrijas darbinieki ir jau iepriekš telefoniski apzinājuši atklātās vēstules dalībnieku iespējas piedalīties ministrijas organizētā meža nozares izzināšanas pasākumā. Ņemot vērā telefoniski aptaujāto vēstules dalībnieku iespēju piedalīties pasākumā, tika lemts to rīkot piektdien, 31.janvārī. Ja kāds no dalībniekiem uz pasākumu kādu iemeslu dēļ nevarēs apmeklēt, ministrija informāciju pēc pasākuma nosūtīs elektroniski, tādējādi nodrošinot informācijas pieejamību.

“Jāuzsver, ka mēs vienmēr esam atvērti komunikācijai un auglīgām, uz rezultātu vērstām diskusijām. Mums ir svarīgas Latvijas dabas vērtības – tieši tādēļ arī tika lemts par klātienes pasākuma organizēšanu vēstules dalībniekiem un arī masu medijiem. Vienlaikus, diemžēl jāsaka, ka mūsdienās vienpusīga komunikācija – arī populistiski saukļi sociālajos tīklos, kas vērsti uz destrukciju un nomelnošanu, ir normāla prakse. Taču mūsu darbs ir strādāt pie tā, lai 2050. gadā Latvija būtu ne tikai klimatneitrāla valsts, bet arī patiesi zaļa valsts ar sakoptiem un dažādu dabas radību apdzīvotiem mežiem, kas nes labumu videi, sabiedrībai un tautsaimniecībai kopumā,” uzsvēra J.Eglīts.
_____________________________

Informāciju sagatavoja: Santa Vaļuma,
Zemkopības ministra padomniece
Tālrunis: +371 20222000
E-pasts: Santa.Valuma@zm.gov.lv