Informācija plašsaziņas līdzekļiem
Zemkopības ministrija tiekas ar LIZDA

Pirmdien, 2022. gada 12. septembrī, Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (iepriekš – LLU) rektore Irina Pilvere, Bulduru Dārzkopības vidusskolas direktore Ieva Vincovska un Malnavas koledžas direktore Sandra Ežmale tikās ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA), lai pārrunātu pašreizējo situāciju augstākajā un profesionālajā izglītībā.

LIZDA vērsās pie nozaru ministrijām, t.sk. ZM ar lūgumu ministriem un ministrijām atbalstīt LIZDA izvirzītās prasības pedagogu darba algas paaugstināšanā, tostarp augstākās izglītības mācībspēkiem.

Zemkopības ministra padomnieks Edvards Ratnieks pēc tikšanās atzīmē: “Šodien uzklausījām LIZDA vadību, kā arī iepazīstinājām arodbiedrības pārstāvjus ar situāciju ZM pārziņā esošajās izglītības iestādēs. Mums nav pretrunu un skatāmies vienā virzienā, jo ieguldījums izglītības cilvēkresursos sekmēs arī ZM pārstāvēto tautsaimniecības nozaru attīstību. Tāpēc atbalstām arodbiedrības izvirzīto prasību ideju un uzskatām, ka Izglītības un zinātnes ministrijai – kā galvenajai sarunu vedējai no valsts pārvaldes puses – un arodbiedrībai ir jāturpina sarunas un jāmeklē risinājumi finansējuma paaugstināšanai pedagogu algām.”

ZM pārziņā ir Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU), LLU Malnavas koledža un Bulduru Dārzkopības vidusskola.


Informāciju sagatavoja: 

Dagnija Muceniece

Nodaļas vadītāja
Dagnija.Muceniece [at] zm.gov.lv