Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards ceturtdien, 2022. gada 2. jūnijā, tikās ar Cēsu novada domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu. Atsaucoties biedrības “Latvijas Zemnieku federācija” (LZF) aicinājumam, zemkopības ministrs tikās ar Cēsu puses zemniekiem, kā arī klātienē apmeklēja zemnieku saimniecību “Lejas Krastiņi”, kas nodarbojas ar jaukto lauksaimniecību, un iepazinās ar Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma darbu.

Zemkopības ministrs K. Gerhards: “Latvijas lauku attīstības virzītājs ir uzņēmīgi, mērķtiecīgi un strādīgi cilvēki. Vizītes laikā Cēsu pusē pārliecinājos, cik daudz varam paveikt, ja plecu pie pleca saimnieko vienas ģimenes vairākas paaudzes, kuras vieno mīlestība pret savu zemi un darba tikums. Paldies biedrībai “Latvijas Zemnieku federācija” par iespēju pēc ilgāka laika klātienē tikties ar mūsu zemniekiem!”

Tikšanās laikā ar Cēsu novada domes priekšsēdētāju tika pārrunāti izaicinājumi, ar kuriem saskaras novada lauksaimnieki, kā arī pārtikas ražotāji, un iespējamie risinājumi to pārvarēšanai gan īstermiņā, gan ilgtermiņā.

Savukārt Vaives tautas namā zemkopības ministrs ar Cēsu puses zemniekiem diskutēja par Latvijas lauku attīstības nākotni, kā arī plānoto valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecības nozarei turamākajos gados. Īpaša uzmanība šajās diskusijās tika veltīta sniegtajam un turpmāk ieplānotajam atbalstam mazajām un vidējām saimniecībām.

Pēc diskusijas ar Cēsu puses zemniekiem zemkopības ministrs kopā ar LZF apmeklēja zemnieku saimniecību “Lejas Krastiņi”, kas nodarbojas ar jaukto lauksaimniecību – augkopību un lopkopību, kā arī Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumu, kur iepazinās ar jauno lauksaimniecības tehnikas un automobiļu diagnostikas un remontu centru Priekuļos. 



Informāciju sagatavoja:
Kristīne Kļaveniece
Zemkopības ministra padomniece
Tālrunis: +371 26417267
E-pasts: Kristine.Klaveniece@zm.gov.lv     
www.zm.gov.lv