Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Piektdien, 10. jūnijā, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards atklāja Starptautiskās Medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības komitejas 68. ģenerālo asambleju, kuras moto bija “Patērē. Aizsargā. Informē”.

“Sabiedrības interešu nodrošināšanai būtiska ir sabiedrības līdzdalība lēmumu pieņemšanā, kas saistīti ar dabas resursu apsaimniekošanu. Tomēr sabiedrības viedoklim ir jābūt balstītam uz faktiem, nevis to interpretācijas. Mums ir jāceļ sabiedrības zināšanas par medībām, par medniekiem, un to lomu ne tikai bioloģiskās daudzveidības stabilitātes saglabāšanā, bet arī par medību ietekmi uz saistītajām nozarēm,” uzsvēra zemkopības ministrs.

Zemkopības ministrs atzīmēja, ka mūsdienās medības sen vairs nav tikai tradīcijās balstīts hobijs, bet gan viens no būtiskiem vides apsaimniekošanas instrumentiem. Arī Latvijā tas ir instruments, ar kura palīdzību tiek regulētas savvaļas medījamo dzīvnieku populācijas, veicināta ekoloģiskā stabilitāte, bioloģiskā daudzveidība un, kas nav mazsvarīgi, dota iespēja pastāvēt saistītajām nozarēm – lauksaimniecībai un mežsaimniecībai.

Starptautiskās Medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības komitejas 68. ģenerālās asamblejas, kas notiek Rīgā 10. un 11. jūnijā, mērķis ir meklēt risinājumus, kā labāk un efektīvāk izglītot sabiedrību, lai sabiedrības viedoklis būtu datos balstīts un vērsts uz efektīvu un ilgtspējīgu dabas resursu apsaimniekošanu.

Starptautiskās Medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības komiteja dibināta pagājušā gadsimta sākumā un šobrīd apvieno vairāk nekā 80 valstis no visiem kontinentiem.



Informāciju sagatavoja:
Kristīne Kļaveniece
Zemkopības ministra padomniece
Tālrunis: +371 26417267
E-pasts: Kristine.Klaveniece@zm.gov.lv     
www.zm.gov.lv