Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Piektdien, 2022.  gada 20. maijā, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards tiksies ar Latvijas-Azerbaidžānas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju, Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministru Mukhtaru Babajevu (Mukhtar Babayev). 

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunās valstu divpusējo sadarbību lauksaimniecībā, kā arī pārtikas nekaitīguma un veterinārajā jomā. Tāpat plānots pārrunāt līdzšinējo valstu sadarbību fitosanitārijā, t.sk., starp Latvijas Valsts augu aizsardzības dienestu, Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) un Azerbaidžānas Pārtikas nekaitīguma aģentūru. 

Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministrs M. Babajevs Latviju apmeklē, lai piedalītos Latvijas-Azerbaidžānas Starpvaldību komisijas sēdē. Plānots, ka šīs sēdes laikā PVD ar Azerbaidžānas Pārtikas nekaitīguma aģentūru parakstīs saprašanās memorandu par sadarbību pārtikas nekaitīguma jautājumos. 

Pēdējos gados ir vērojams neliels, bet stabils Latvijas lauksaimniecības produktu eksporta pieaugums. Latvijas tirdzniecības bilance ar Azerbaidžānu ir pozitīva. Uz Azerbaidžānu 2021. gadā tika eksportēti lauksaimniecības produkti 10,29 miljonu eiro kopējā vērtībā, kas ir par 8,1% vairāk nekā 2020. gadā. Nozīmīgāko vietu Latvijas lauksaimniecības produktu eksporta struktūrā uz Azerbaidžānu ieņem piena produkti – skābpiena produkti un siers. Šo produktu grupa 2021. gadā veidoja 39% no kopējās lauksaimniecības produktu eksporta vērtības.  



Informāciju sagatavoja:
Kristīne Kļaveniece
Zemkopības ministra padomniece
Tālrunis: +371 26417267
E-pasts: kristine.klaveniece@zm.gov.lv 
Tīmekļvietne: www.zm.gov.lv