Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards aicina Lieldienu svētku galdā likt Latvijā ražotus augstas kvalitātes pārtikas produktus.

“Lieldienās svētku galdā liksim Latvijā ražotos pārtikas produktus, ko veikalu plauktos varam atpazīt pēc marķējuma ar Zaļās un Bordo karotītes kvalitātes zīmi uz iepakojuma. Izvēloties šos produktus, mēs varam būt pārliecināti, ka sarūpējam sev labāko no mūsu lauksaimniekiem un pārtikas ražotājiem,” uzsver K. Gerhards.

Šie Latvijas ražotāju produkti garantē patērētājam augstu kvalitāti, to izcelsme ir izsekojama un kvalitātes kontroli veicis Pārtikas un veterinārais dienests. Karotīšu produkti nesatur ģenētiski modificētus organismus un sintētiskās krāsvielas.

“Mūsu ražotājiem ir svarīgs vietējo pircēju atbalsts, īpaši situācijā, kad pārtikas cenas energoresursu un citu izmaksu ietekmē pieaug. Izvēloties Latvijas pārtikas produktus ar Zaļās un Bordo karotītes kvalitātes zīmi, mēs ar savu maciņu atbalstīsim vietējos pārtikas ražotājus  un palīdzēsim stiprināt mūsu valsti,” atgādina K. Gerhards.

Zaļā un Bordo karotīte ir atpazīstamākās pārtikas kvalitātes zīmes Latvijā. Šobrīd Zaļā karotīte ir piešķirta vairāk kā 570 produktiem, bet Bordo karotīte – vairāk kā 300 produktiem. Zaļā karotīte tiek piešķirta produktiem, kuri tiek ražoti Latvijā no vietējām izejvielām un atbilst paaugstinātām kvalitātes prasībām. Savukārt, Bordo karotīti piešķir produktiem, kuru pilns ražošanas cikls tiek veikts Latvijā, produkts atbilst augstām kvalitātes prasībām, bet ražošanai nepieciešamās izejvielas var nebūt vietējās.

Kristīne Kļaveniece
Zemkopības ministra padomniece
Tālrunis: +371 26417267
E-pasts: kristine.klaveniece@zm.gov.lv     
www.zm.gov.lv