Informācija plašsaziņas līdzekļiem
Bulduru Dārzkopības vidusskola

Ceturtdien, 2022. gada 1. septembrī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards sveica Bulduru Dārzkopības vidusskolas (BDV) skolēnus un mācībspēkus Zinību dienā.

Zemkopības ministrs uzsver: “Latvijas lauksaimniecības nozarei vajadzīgi mērķtiecīgi un zinoši jaunieši, kas nebaidās darba un ir gatavi veltīt visu savu laiku, lai attīstītos. Es ticu, ka Bulduru dārzkopības vidusskolas skolēni var par tādiem kļūt, un tam savu atbalstu un iedrošinājumu noteikti sniegs vidusskolas skolotāji un vadība.”

BDV no 2017. gada ir Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (iepriekš – Latvijas Lauksaimniecības universitātes) kapitālsabiedrība. Pēdējos gados Zemkopības ministrijas veiktās investīcijas ļauj Bulduru Dārzkopības vidusskolas skolēniem mācīties mūsdienīgā mācību vidē, bet šeit pieejamais tehnoloģiskais aprīkojums un tehnika sniedz iespējas iegūt prasmes, kas atbilst nozares vadošo uzņēmumu lietotajiem risinājumiem.

Vidusskolā izveidota Biotehnoloģiju laboratorija, kas sniedz iespēju izglītojamiem piedalīties inovatīvu risinājumu īstenošanā praksē – meristēmu audzēšana. Savukārt, sadarbībā ar LU, RTU, LBTU (iepriekš – LLU) zinātniekiem un dārzkopības nozares vadošajiem uzņēmumiem SIA “Blīdene”, SIA “Galantus” un Stādu audzētāju biedrību šeit radīts viedais – iDārzs, kas ir lielākais šāda veida ziemciešu dārzs Ziemeļeiropā un kurā ir ierīkota automātiska laistīšanas sistēma, katram augam tiks piešķirta IP adrese un tā augšanas apstākļus un attīstību monitorēs no drona palaista multispektrālā kamera.

2022. gadā BDV plānoti līdz šim vērienīgākie ieguldījumi 6,68 milj. EUR apmērā.


Kristīne Kļaveniece
Zemkopības ministra padomniece
Tālrunis: +371 26417267; E-pasts: kristine.klaveniece@zm.gov.lv; www.zm.gov.lv