Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Otrdien, 24. maijā, Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Kronbergs piedalīsies Augu veselības forumā (Plant Health Forum) Baku, Azerbaidžānā. Plānots, ka foruma atklāšanā piedalīsies Azerbaidžānas lauksaimniecības ministrs Inams Karimovs (Inam Karimov), Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministrs Muhtars Babajevs (Mukhtar Babayev), Azerbaidžānas Pārtikas nekaitīguma aģentūras vadītājs Gošgars Tahmazli (Goshgar Tahmazli), kā arī citas augsta līmeņa nozares amatpersonas.
Forums organizēts mērķsadarbības jeb ‘Twinning projekta’ „Azerbaidžānas sanitāro un fitosanitāro pasākumu stiprināšana” ietvaros, ko ar ES kaimiņattiecību un partnerības instrumenta (ENPI) finansējumu Azerbaidžānā īsteno Latvijas Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) partnerībā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) un Lietuvas Lauksaimniecības ministrijas Valsts augu dienestu (VATZUM). Projekta saņēmēja ir Azerbaidžānas Pārtikas nekaitīguma aģentūra. 

Projekta galvenais uzdevums ir veicināt tirgū laistās pārtikas un barības nekaitīgumu un palielināt eksporta iespējas, uzlabojot atbilstību sanitārajiem un fitosanitārajiem standartiem. Savukārt otrs mērķis ir stiprināt Azerbaidžānas Pārtikas nekaitīguma aģentūras spēju izstrādāt un īstenot tiesību aktus atbilstoši ES sanitārajām un fitosanitārajām prasībām.