Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards ceturtdien, 2022. gada 5. maijā, piedalījās bērza saplākšņa ražotāja AS "Latvijas finieris" jaunās betulīna ekstrakcijas rūpnīcas "Betulin Lab" atklāšanā.

“AS Latvijas finieris jaunā betulīna ekstrakcijas ražotne “Betulin Lab” ir izcils piemērs starpnozaru zināšanu pārnesei un sadarbībai starp ražotāju, zinātniekiem un jaunu tehnoloģiju izstrādātājiem Latvijā. Ir nozīmīgi to veicināt, jo šāda sadarbība, izmantojot vietējās zināšanas un vietējo kapitālu, ir Latvijas ekonomikas un labklājības pamats. Jo īpaši laikā, kad apkārtējā ģeopolitiskajā situācijā valda nenoteiktība,” atzīmē K. Gerhards.

"Betulin Lab" ražo divu veidu produkciju - smalcinātu bērza tāsi, kas ir betulīna izejviela, un betulīnu, kas ir balts pulveris un izmantojams kosmētikā, uztura bagātinātāju ražošanā un farmācijā. Ražotnē uzstādītas vairāku gadu pētījumos izstrādātās eksperimentālās tehnoloģijas ekstrakcijas izejmateriāla - smalcinātas bērza tāss - ražošanai un dažādas tīrības pakāpes betulīna iegūšanai.


Informāciju sagatavoja:
Kristīne Kļaveniece
Zemkopības ministra padomniece
Tālrunis: +371 26417267
E-pasts: kristine.klaveniece@zm.gov.lv
Tīmekļvietne: www.zm.gov.lv