Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Valsts zinātniskā institūta "BIOR" laboratorija no trešdienas, 7.oktobra, atsāks veikt valsts apmaksātus COVID-19 izmeklējumus, tai skaitā nodrošinās mobilos izbraukumus pa Latvijas reģioniem. 

COVID-19 testēšanu institūta “BIOR” laboratorija nodrošinās Lejupes ielā 3, Rīgā, kā arī būs iespēja veikt izbraucienus pie klientiem Latvijas reģionos, iepriekš tos piesakot. Lai pieteiktos COVID-19 testam, iedzīvotājiem jāzvana uz vienoto tālruņa numuru 8303. 

Lai operatīvi varētu veikt paraugu noņemšanu, institūta “BIOR” laboratorijas speciālisti aicina COVID-19 testēšanas punktā ierasties precīzi noteiktajā laikā vai divas minūtes iepriekš un vēlams personīgajā auto. Tas tāpēc, lai neveidotos rindas un izvairītos no kontakta ar citiem klientiem. Testēšanas rezultāti tiks nosūtīti 24 stundu laikā. 

Obligāta prasība būs uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, ievērot visus piesardzības pasākumus, tai skaitā 2 m distanci, un obligāti jālieto sejas maska.

Valsts apmaksātam COVID-19 testam Latvijā var pieteikties ikviens Latvijas valsts piederīgais, pastāvot aizdomām par inficēšanos. Atgādinām, ka Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka personām, kuras ieradušās Latvijā veikt darba pienākumus no valstīm ar augstu saslimšanas rādītāju, Covid-19 analīzes jāveic obligāti.

Valsts zinātniskā institūta “BIOR” laboratorijas COVID-19 testēšanas metode saņēmusi valsts aģentūras “Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs” pozitīvu novērtējumu.

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR" ir vadošais pētniecības, laboratorisko izmeklējumu un zināšanu pārneses centrs Baltijā. Institūts, balstoties uz inovatīvām pētniecības metodēm, rada praktiski pielietojamas zināšanas tādās jomās kā sabiedrības un vides veselība, pārtika, zivsaimniecība un veterinārmedicīna.

karte


Papildu informācijai!
Mobilos izbraukumus uz Latvijas reģioniem institūta “BIOR” laboratorijas speciālisti nodrošinās pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot uz tālruni +371 28369560


________________________
Informāciju sagatavoja:
Ilze Dimante
Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “Bior”
Sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr. +371 26111123