Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Tā Latvijas zemkopības ministrs Kaspars Gerhards un Uzbekistānas lauksaimniecības ministrs Džamšids Hodžajevs (Jamshid Khodzhaev) vienojušies darba vizītes laikā Taškentā. Turpmākā sadarbība starp abām valstīm plānota gan pārtikas, veterinārijas un fitosanitārijas jomā, gan arī mežsaimniecības un lauksaimniecības izglītībā un zinātnē. 

Pašlaik jau ir tapis sadarbības memoranda projekts starp Uzbekistānas Lauksaimniecības ministriju un SIA “Sertifikācijas un testēšanas centrs”, kurā paredzēta aktīva sadarbība lauksaimniecības tehnikas un lauksaimniecības tehnoloģiju sertificēšanā, kā arī bioloģisko uzņēmumu vērtēšanā. Arī Uzbekistānas lauksaimnieki aizvien lielāku interesi izrāda par bioloģisko saimniekošanu, kā tas jau aktīvi notiek Eiropas valstīs, tostarp arī Latvijā. Šajā jomā uzbeku pārstāvji ar lielu uzmanību uzklausīja Latvijas pozitīvo pieredzi. 

Abi ministri vienprātīgi atzīmēja, ka Latvija un Uzbekistāna vēl vairāk var paplašināt dažādu pārtikas produktu eksporta klāstu. Latvijas iedzīvotājiem jau pieejama virkne tikai dienvidu valstīm raksturīgu augļu un dārzeņu no Uzbekistānas, taču produkcijas klāsts var kļūt vēl bagātāks. Kaspars Gerhards Uzbekistānas kolēģus iepazīstināja arī ar Latvijas pieredzi lauksaimniecības zinātnē un komunikācijā.  

Informācijas avots: Uzbekistānas Lauksaimniecības ministrija 


Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa, 
tālr.: +371 67027070, +371 67878705, +371 67027498
tīmekļvietne: www.zm.gov.lv