Avots: Oficiālās statistikas portāls

2023. gadā Latvijas kopējais saražotais zivju produkcijas un sagatavoto vai konservēto zivju apjoms sastādīja 70,5 tūkst. tonnu, bet realizētais apjoms sastādīja 70,3 tūkst. tonnu 268,3 milj. eiro vērtībā, kas liecina par saražotās un realizētās zivju produkcijas līdzvērtīgu piedāvājumu un pieprasījumu.

Cilvēku patēriņam paredzētais zivju produkcijas un sagatavoto vai konservēto zivju realizētais apjoms sastādīja - 59,7 tūkst. tonnu 251,4 milj. eiro vērtībā.

Savukārt zivju produkcijas realizētais apjoms, kas nav paredzēts cilvēku patēriņam, sastādīja 10,6 tūkst. tonnas 16,9 milj. eiro vērtībā, kas liecina par dažādu zivju blakusproduktu un zemākas kvalitātes zivju izejvielu pilnvērtīgu pārstrādi.

2023. gadā salīdzinājumā ar 2022. gadu cilvēku patēriņā paredzētais zivju produkcijas un sagatavoto vai konservēto zivju realizētais apjoms samazinājās par 11 % jeb 7,2 tūkst. tonnu, savukārt vērtības izteiksmē tas palielinājās par 5 % jeb 11,7 milj. eiro, kas norāda, ka Latvija realizēja produkciju ar augstāku vērtību, kas atspoguļojas arī produkcijas cenu pieaugumā.

2023. gadā Pārtikas un veterinārā dienesta reģistrā bija iekļauti 108 atzīti zvejas produktu apstrādes uzņēmumi, no tiem lielākie zivju konservu ražošanas uzņēmumi - SIA”Brīvais Vilnis” un SIA ”Karavela”.

Zivju produkcijas un sagatavoto vai konservēto zivju realizācijas apjoms, kas paredzēts cilvēku patēriņam (tūkst. tonnu) un vērtība (milj. eiro)*

 *neieskaitot atvēsinātās un saldētās  zivju produkcijas ražošanu uz zvejas kuģiem

Realizētās zivju produkcijas un sagatavoto vai konservēto zivju sortimenta struktūra 2023.gadā (% no kopējā apjoma 70,3 tūkst. tonnu)

*Surimi - sakapāta un apstrādāta zivs fileja, kas tiek pārveidota par vienmērīgu, baltu masu, kuru izmanto attiecīgas zivju produkcijas ražošanai