Gunta Evardsone, Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta eksperte
Ikdienas maltītes ieteicams pagatavot mājās, lai nodrošinātu sevi un ģimenes locekļus ar veselīgu un uzturvielām bagātu uzturu. Gatavojot ēdienu mājās, ir iespējams pārliecināties par pagatavotā ēdiena kvalitāti, izvēlēties vērtīgas un veselībai ieteicamas ēdiena sastāvdaļas, ietaupīt finansiālos līdzekļus un kontrolēt porciju lielumu, kā arī tā ir arī iespēja interesanti pavadīt laiku un pilnveidot savas prasmes.
Lai informētu sabiedrību par ēdienu pagatavošanu mājas apstākļos, Veselības ministrija ir izstrādājusi informatīvu materiālu Latvijas iedzīvotājiem.
Informatīvais materiāls ēdienu pagatavošanai mājas apstākļos izstrādāts sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centra, Latvijas Diētas ārstu asociācijas, Latvijas Diētas un Uztura speciālistu asociācijas, Latvijas Uzturzinātnes speciālistu biedrības un Pārtikas un veterinārā dienesta speciālistiem.